VUORES - KORTTELI 7691

Kortteliin 7691 rakennetaan puisia (CLT/LVL-moduulirakenteisia) asuinkerrostaloja. Rakennusmassat on sijoitettua tontille kaavan ja rakennustapaohjeen mukaisesti tontin rajoja myötäillen. Rakennusten ympäröimä suojaisa piha-alue on asukkaiden käytössä eri toimintoineen. Rakennusmassojen korkeammat (4-6 kerroksiset osat) ”Tornit” on sijoitettu tontin kulmiin. Matalammat 2. kerroksiset osat yhdistävät korttelin sivut yhtenäiseksi. Katujulkisivuun sijoitetut ”Toritaskut” yhdistävät sisäpihan sekä tontin ulkopuoleiset katualueet (Honkakuusenkatu, Nilakuja sekä Jälsikuja). Toritaskut mahdollistavat eri aktiviteettien sijoittamisen (esim. koripallo, sulkapallo, leikkipaikka) sekä toimivat myös huolto- ja pelastusajoneuvoa varten. Toritaskun pinnat tasaavat myös katutason ja sisäpihan tason erot liuskoin.

Rakennusmassoihin (Talo A, B, C ja D) on sijoitettu erikokoisia asuinhuoneistoja. Huoneistojakauma on monipuolinen ja asuntovariaatioita on 14kpl. Nuorille suunnattuja yksiöitä ja kaksioita, lapsiperheille tarkoitettuja suurempia asuntoja, 3h+k- ja 4h+k-huoneistoja. Asunnot ovat hinta-laadultaan järkeviä, arkkitehtuuriltaan korkeatasoisia ja teknisiltä ratkaisuiltaan edistyksekkäitä.  Suunnittelussa on otettu huomioon uudet palomääräykset sekä uudet Maankäyttö- ja rakennuslakimääräykset. Rakennusoikeutta korttelissa on 7500kem2 / 2-6. Krs, josta osaan 1. kerrosta (katutaso) on sijoitettu kaavan mukaisesti liikehuoneistoja. Kaupungin tavoitteet on otettu huomioon jo luonnossuunnittelussa ja suunnittelua on viety eteenpäin laatuohjeen mukaisesti.

Vuores Render 1 20180817.jpg
Bird level view 20180821.jpg
Street level view 20180822.jpg
3H+K.jpg
Facade East 20180822.png
Facade South 20180822.png
Facade West 20180822.png
Facade North 20180822.png

HELSINGIN VALLILAN KONEPAJAN KORTTELIKESKUS

Konepajasta halutaan kaupunkilaisten ja yritysten yhteinen korttelikeskus jossa eri palvelut, toiminnot ja kulttuuri nivoutuvat toisiinsa yhdeksi kokonaisuudeksi. Toiveena on kehittää myös kaupungin viihtyisyyttä ja houkutella alueelle kävijöitä myös Helsingin ulkopuolelta.

Tavoitteenamme on vahvistaa korttelin urbaania imagoa entuudestaan ja samalla luoda sisätiloihin perinteisen kauppahallin tunnelmaa. Korttelin sisäosat kehitetään palveluntarjoajille eri toimintoihin niin, että ne ovat tiiviissä paketissa koko kaupungin tavoitettavissa.

Ilmakuva20180424 .png

Visiomo toimi Vallilan Ratapiha Oy:n arkkitehtina luomassa Vallilan Konepajalle toimivaa konseptia

Konepajaan luodaan puitteet useille yrityksille sekä palvelun-tarjoajille. Alue halutaan tehokkaaseen ympärivuotiseen käyttöön. Korttelin sisällä olevat rakennukset ja alueen ulkotilat halutaan aktivoida eläväksi kaupunkiympäristöksi, joka vahvistaa alueen imagoa ja viihtyisyyttä. Korttelia ympäröivien rakennusten keskelle muodostuu aktiiviset ”urbaanit torit”, jotka mahdollistavat useiden toimintojen ja palveluiden sijoittamisen korttelin ytimeen.

Paja-, Voimala- sekä Lasipalatsi-rakennukset noudattavat ilmeeltään punatiilistä ympäristöä. Korttelialueen ja rakennusten keskiössä sijaitsee Bruno Granholmin aukio. Vanhat rakennukset kytkeytyvät toriaukioon ja tukevat palveluntarjoajia toiminnoillaan. Sekä ulkoalueet että rakennusten sisäosat otetaan tehokkaaseen käyttöön eri vuodenaikoina. Alueen palvelut ja tapahtumat suunnataan kaiken ikäisille, niin alueen asukkaille että muualta saapuville.